Pagaidām nenoskaidrotas personas ceturtdien pusdienlaikā Rīgā, Dammes ielā, sašāvušas vienu no jau nogalinātā Valērija Berlina ar iesauku Čigāns noziedzīgā grupējuma dalībniekiem - 30 gadus veco Alekseju Paridžeru.
To ceturtdien BNS apstiprināja kriminālpolicijā.

Paridžers sašauts savā dzīvoklī Dammes ielā 3, pēc kā nogādāts slimnīcā. Policijai pagaidām nav izdevies noskaidrot, no kāda ieroča šauts, to varēs uzzināt tikai pēc lodes izņemšanas.

Policija neizslēdz iespēju, ka notikušais varētu būt attiecību skaidrošana, nevis slepkavības mēģinājums. Pēdējā laikā sašautais lietojis narkotiskās vielas - tādēļ, iespējams, par kaut ko izcēlies strīds un viņš sašauts.

Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs ceturtdien BNS sacīja, ka policija pagaidām nesaista kriminālo aprindu pārstāvju Berlina ar iesauku Čigāns un Jurija Voļvača slepkavības, kas notika pēdējo divu nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka Berlinu nošāva 14.janvāra vakarā, bet Voļvaču - naktī uz 27.janvāri netālu no viņa dzīvesvietas uz Elizabetes ielas.

Rīgas kriminālpolicijas priekšnieks arī teica, ka par Voļvača slepkavību policija strādā pie vairākām versijām, taču nevēlējās sacīt kādām.

Vairākas versijas esot izvirzītas arī par Čigāna slepkavību, taču tās līdz šim netiek atklātas.

BNS jau ziņoja, ka Voļvaču nogalināja 27.janvārī ap pulksten 2 brīdī, kad viņš devās pāri ielai. Vēl oficiāli neapstiprināta informācija liecina, ka Voļvačam trāpījušas astoņas lodes visā ķermenī no pagaidām nenoskaidrota ieroča. Iespējams, ka slepkavībā izmantotais ierocis ir mazkalibra.

Čigānu arī nošāva netālu no viņa dzīvesvietas un policija uzskata, ka tas darīts viņa saistības ar kriminālajām aprindām dēļ.

Pret Berlinu iepriekš jau tika vērsts viens slepkavības mēģinājums - viņu netālu no nošaušanas vietas pirms vairākiem gadiem centās uzspridzināt, tomēr viņš pēc gūtajām traumām izdzīvoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!