Foto: DELFI

Turpinot īstenot Valsts policijas strukturālās reformas, veikta visu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes iecirkņu restrukturizācija un līdz šim ierasto septiņu Rīgas pilsētas iecirkņu vietā būs trīs pārvaldes, informēja policija.

Līdz šim Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē – Rīgas pilsētā – bija septiņi iecirkņi, kuri šobrīd turpina darbu trīs pārvaldēs. Līdzšinējie Rīgas Kurzemes iecirknis un Rīgas Zemgales iecirknis, kuru lokācija bija Pārdaugavā, apvienoti Rīgas Pārdaugavas pārvaldē, savukārt Rīgas Latgales iecirknis, Rīgas Ķengaraga iecirknis un Rīgas Centra iecirknis apvienoti Rīgas Austrumu pārvaldē, tikmēr Rīgas Ziemeļu un Rīgas Teikas iecirknis – Rīgas Ziemeļu pārvaldē.

Jau iepriekš ziņots, ka šādas pārmaiņas šogad veiktas arī Pierīgas iecirkņos, kuri jau divus mēnešus strādā jaunās struktūrās - Pierīgas Dienvidu iecirknī, Pierīgas Ziemeļu iecirknī, Pierīgas Austrumu iecirknī un darbu turpina Jūrmalas un Lidosta "Rīga" iecirkņi.

Līdz ar Rīgas reģiona pārvaldes iecirkņu restrukturizāciju pārmaiņas ir īstenotas, sekojot vienotam modelim visā valstī. Šobrīd Valsts policijas darbinieki nu jau visos iecirkņos Latvijā strādā jaunā struktūrā, taču pārmaiņas vēl ir procesā arī Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldē un citās Valsts policijas galvenajās pārvaldēs.

Patlaban līdz šim ierastās iecirkņu ēku atrašanās vietas pilsētā nemainīsies.

Iecirkņu apvienošana ir viena no redzamākajām Valsts policijas strukturālo pārmaiņu sadaļām un tās būtiski maina iecirkņu darba organizāciju. Galvenās pārmaiņas ir vadīšanas pieejā – tiek samazināts vadītāju skaits un ieviests grupu vadības princips ar trim virzieniem, kas ir reaģēšana, izmeklēšana un prevencija. Tas savukārt nozīmē, ka mazinās sadrumstalotība un darbinieki ir spējīgi reaģēt uz daudzveidīgiem notikumiem lielākā teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!