Foto: LETA

Aizvadītajās brīvdienās Valsts policija (VP) Rīgā un Aizkrauklē fiksējusi divus steidzīgus transportlīdzekļu vadītājus, kuri policistiem piedāvājuši 200 eiro un 50 eiro lielus kukuļus, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Diāna Lūkina.

Policija ziņo, ka viens no vadītājiem pie stūres bija sēdies alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Pirmais pārkāpums fiksēts aizvadītajā svētdienā, 19. jūnijā, ap pulksten 21 Rīgā, Brīvības gatvē, kur automašīna "Volvo" traucās ar 91 km/h apdzīvotā vietā, kur atļautais ātrums ir 50 km/h. Policistiem apturot steidzīgo transportlīdzekli un veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, vīrietim fiksētas 2,49 promiles. Pārbaudes laikā tika noskaidrots, ka autovadītājam arī nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Apzinoties nepatikšanas un mēģinot izvairīties no atbildības, vīrietis policistiem piedāvājis 200 eiro lielu kukuli.

Par ātruma pārsniegšanu transportlīdzekļa vadītājam piemērots 160 eiro liels naudas sods. Taču par sēšanos pie stūres bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kā arī atrodoties alkohola reibumā, ir uzsākts kriminālprocess, bet vēl viens process sākts par kukuļdošanu.

Savukārt 18. jūnijā ārpus apdzīvotas vietas automašīnai "Ford F150" fiksēts ātrums 125 kilometri stundā, kaut gan atļautais ātrums konkrētajā vietā bija vien 90 kilometri stundā. Arī šajā gadījumā policisti nekavējoties ieslēdza bākugunis un deva signālu, ka transportlīdzekļa vadītājam ir jāapstājas.

Konkrēto pārkāpumu VP Zemgales reģiona pārvaldes Aizkraukles iecirkņa amatpersonas fiksēja Aizkraukles novadā autoceļa Rīga – Daugavpils 107. kilometrā.

Ņemot vērā policijas sniegto informāciju medijiem, autovadītājs sarunas laikā uzsvēris, ka esot godīgs pilsonis un viņam līdz šim neesot neviena ceļu satiksmes noteikumu pārkāpuma. Pēc apliecinājuma par administratīvā pārkāpuma lietas lēmuma nosūtīšanu uz vīrieša e-pasta adresi aizpildīšanas, kad policiste bija ceļā uz dienesta automašīnu, "Ford" vadītājs norādījis policistei: "Jūs pildspalvu aizmirsāt!" un sniedza amatpersonai rakstāmrīku, ap kuru bija aptīta 50 eiro banknote.

Arī pret "godīgo vīrieti" tika uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu, bet par atļautā maksimālā ātruma pārsniegšanu viņam piemērots 80 eiro naudas sods, ziņojusi Lūkina.

Valsts policija atgādina, ka kukuļdošana ir krimināli sodāma un nav pieļaujama.

"No soda nav jāatpērkas, bet gan jāapzinās pārkāpuma bīstamība un jādomā, kā turpmāk to vairs neatkārtot," pauda VP pārstāve.

Tāpat Valsts policija atgādina, ka alkohols un jebkāda transportlīdzekļa vadīšana ir pilnīgi nesavienojamas lietas. Valsts policija aicina ikvienu satiksmes dalībnieku būt atbildīgam un pasargāt sevi un citus no neapdomīgas rīcības sekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!