Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) darbinieki Rīgā un Tukuma rajona Kandavā trešdien atklājuši lielu daudzumu munīcijas un sprāgstvielu, kopumā atsavinot gandrīz divus kilogramus trotila un 173 patronas, par ko aizturēti trīs vīrieši.
Valsts policijas preses dienestā informēja, ka ONAB darbinieki sadarbībā ar Rīgas Galvenās policijas pārvaldes 24.nodaļas darbiniekiem neilgi pirms pusnakts Rīgā, Nīcgales ielā, aizturēja agrāk tiesātos - 1974.gadā dzimušo Alekseju un 1983.gadā dzimušo Pāvelu.

Pie aizturētajiem vīriešiem policisti atrada spridzināšanas ierīci, kura ekvivalenta 100 gramiem trotila. Vīrieši mēģinājuši spridzekli pārdot.

Savukārt Kandavā, Lāčplēša ielā, veicot kratīšanu kādā mājā un garāžā, atrastas 173 patronas, šaujampulveris, dažādas ieroču sastāvdaļas, 1,9 kilogramus smags trotila briketei līdzīgs priekšmets un granāta.

Atrastie priekšmeti nosūtīti ekspertīzes veikšanai, bet aizdomās par nelikumīgo ieroču un munīcijas glabāšanu aizturēts 1947.gadā dzimušais Mārtiņš.

Par atklātajām sprāgstvielu un munīcijas glabātuvēm policija ierosinājusi krimināllietas pēc Krimināllikuma 233.panta 3.daļas, par ieroču, munīcijas un sprāgstvielu glabāšanu un realizāciju bez attiecīgas atļaujas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!