Foto: LETA
Rīgā parādījies viltvārdis, kurš uzdodas par Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektoru, tāpēc dienests aicina pārtikas apritē, sevišķi tirdzniecībā un sabiedriskajā ēdināšanā, iesaistītos uzņēmējus lūgt katram, kas ierodas uzņēmumā ar pārbaudi, uzrādīt inspektora apliecību, informē PVD.

PVD inspektora apliecība ir viegli atpazīstama. Tas ir trīsdaļīgs tumši zils ādas maks ar maka virspusē iegravētu Pārtikas un veterinārā dienesta logo.

Atverot maku, kreisajā nodalījumā redzama PVD dienesta apliecība ar darbinieka vārdu, uzvārdu, amatu un fotogrāfiju, labajā pusē - inspektora pilnvarojuma apliecība, kurā norādīta uzraudzības joma un administratīvā teritorija, kurā inspektors pilnvarots veikt uzraudzību un kontroli, kā arī pilnvarojuma numurs, bet maka vidū atrodas metāla žetons ar PVD logo un iegravētu inspektora pilnvarojuma identifikācijas numuru.

Ceturtdien šāds viltus inspektors ir parādījies Rīgā, taču PVD darbības vēsturē jau ir bijuši līdzīgi gadījumi. Tā, piemēram, savulaik Bauskas pusē, kautuvēs iegriezās ļaudis, kuri kautuvju īpašniekus, uzdodoties par PVD inspektoriem, baidīja ar neizpildāmām prasībām, kuras nākšoties turpmāk ievērot, pretējā gadījumā viņus sagaidot naudas sodi. Arī Saldus pusē viltus inspektori apmeklēja lauku saimniekus, brīdinot, ka sodi būs par prasību neievērošanu iespējamās putnu gripas gadījumā, norāda PVD sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Ja pie kāda uzņēmuma ieradies cilvēks, kurš uzdodas par PVD inspektoru, taču nevar uzrādīt apliecību, kas atbilst augstāk minētajam aprakstam, dienests aicinām nekavējoties ziņot uz uzticības tālruni: 67027402 un policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!