Februāra sākumā Valsts policija kratīšanā kādā uzņēmuma teritorijā Rīgā atsavinājusi vairāk nekā 406 000 cigarešu, vairāk nekā 1400 kilogramus tabakas un dažādus cigarešu izgatavošanas materiālus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Par nelikumīgu tabakas izstrādājumu glabāšanu lielā apmērā Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes policisti aizturējuši 1964., 1975. un 1981. gadā dzimušus vīriešus. Par šādu noziegumu vainīgos var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Policija bija noskaidrojusi, ka kāda uzņēmuma teritorijā Patversmes ielā, iespējams, tiek uzglabātas nelegālās cigaretes. Par notikušo policija sāka kriminālprocesu. Izmeklēšanā policisti noskaidroja aizdomās turamās personas.
"Visa informācija tika rūpīgi pārbaudīta un izmeklēšanas laikā izdevās identificēt trīs personas - uzņēmuma darbiniekus, kuras tiek turētas aizdomās par nelegālo cigarešu glabāšanu lielos apmēros," atklājis Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Sankcionētā kratīšanā Patversmes ielā policisti atraduši un atsavinājuši 1413,8 kilogramus tabakas, 406 222 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām, kā arī atraduši cigarešu izgatavošanas materiālus – filtrus, filtru papīrus, cigarešu papīru un cigarešu paciņu iepakojumus. Tāpat policisti atraduši un atsavinājuši arī lielu daudzumu - aptuveni trīs tonnas alkoholisko dzērienu, kuru izcelsme likumsargi pagaidām skaidro.

"Nelegālo akcizēto preču aprites apkarošana ir viens no Rīgas Kriminālpolicijas prioritārajiem virzieniem, kam arī turpmāk tiks pievērsta pastiprināta uzmanība. Policija lūdz ziņot, ja kādam ir informācija par nelegālo akcizēto preču glabāšanu, tirdzniecību vai ražošanu," piebildis Sozinovs.

Patlaban sāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!