Rīgas apgabaltiesa trešdien atcēla Ziemeļu rajona tiesas lēmumu no apcietinājuma atbrīvot Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas Kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto spridzināšanas lietā apsūdzēto uzņēmēju Raimondu Štālbergu.
Uzņēmēja advokāte Alla Ignatjeva portālam "Delfi" pastāstīja, ka tiesa uzskatīja – Ziemeļu rajona tiesa, nolemjot atbrīvot no apcietinājuma Štālbergu, nav izvērtējusi visus lietas apstākļus. Tiesas ņēmusi vērā Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes sūdzību, kurā norādīts, ka Štālbergs brīvībā traucē izmeklēšanai. Procesa virzītājs uzskatīja, ka ar saviem paziņojumiem masu medijos Štālbergs ir traucējis izmeklēšanu.

Apcietinājums uzņēmējam noteikts uz nenoteiktu laiku. Ja lietā neradīsies jauni apstākļi, kuri būtu par pamatu drošības līdzekļa pārskatīšanai, tiesa to vērtēs pēc diviem mēnešiem.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Ziemeļu rajona tiesa 3.oktobrī nolēma no apcietinājuma atbrīvot apcietināto uzņēmēju Raimondu Štālbergu, kuram iepriekš bija konflikts ar Vaškeviča šķirto sievu Ināru Vilkasti par Štālbergam it kā nesamaksātajiem 2,1 miljoniem latu.

Štālbergu saistībā ar Vaškeviča apdraudējumu un viņa automašīnas spridzināšanu apcietināja 6.septembrī. Tiesa uzņēmējam piemēroja apcietinājumu uz 30 dienām.

Saistībā ar Vaškeviča automašīnas spridzināšanu apcietināts arī Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta darbiniekam Edgars Gulbis, kurš aizvadītajā trešdienā pagaidām mīklainos apstākļos uz Salu tilta Rīgā izkritis no policijas automašīnas un iegāzies Daugavā. No Daugavas Gulbi izvilkuši glābšanas dienesta darbinieki. Viņš ar smagām traumām nogādāts Gaiļezera slimnīcas reanimācijas nodaļā. Saistībā ar notikušo premjers bija izsaucis pie sevis iekšlietu ministru un drošības dienestu pārstāvjus. Savukārt Gulbja draudzene apgalvo, ka viņš apcietināšanas laikā ticis spīdzināts.

Štālbergs tiek turēts aizdomās arī par trīs miljonu eiro (2,1 miljona latu) izspiešanu no Vilkastes. Štālbergs uzskata, ka trīs miljoni eiro no Vilkastes viņam pienākušies kā samaksa par pēdējiem trim darba gadiem, kad abi strādāja kopā. Viens no viņu kopējiem lielākajiem darījumiem šajā pavasarī bija vairāk nekā 20 hektāru liela zemes gabala pārdošana Mežaparkā par 30 miljoniem latu.

Portāls "Delfi" iepriekš rakstīja, ka Vaškeviča automašīna "Subaru Impreza" šā gada 21.maijā tika spridzināta. Lai gan muitnieks vēl nebija paspējis iekāpt spēkratā, viņš guva nopietnas kājas traumas un smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā, kur veiktas vairākas operācijas.

Vaškevičs iepriekš sacīja, ka Štālbergs draudējis gan viņam, gan viņa bērniem. Vaškevičs sīkāk neatklāja, par ko tieši saņemti draudi, vien norādīja, ka par draudiem informēta policija.

Pēc notikušā Štālbergs žurnālistiem norādīja, ka par sprādzienu ir šokēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!