Foto: DELFI
Rīgas apgabaltiesa trešdien turpinās iztiesāt tā dēvēto digitālās televīzijas (TV) krimināllietu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Iepriekš tiesas sēdēs uzklausīti vairāki liecinieki, kā arī nolasītas ārvalstu liecinieku liecības. Ar liecinieku pratināšanu plānots turpināt arī trešdien.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka krimināllieta, kurā uz apsūdzēto sola sēž 20 personas, tiesai nodota 2007.gadā. Kopumā lieta ir apkopota 59 sējumos.

Digitālās televīzijas lieta ir saistīta ar Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra (DLRTC) un "Kempmayer" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un uz Latviju nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonos latu.

Saskaņā ar apsūdzību, digitālās apraidei nepieciešamā aparatūra tika nopirkta ar vairāku ofšoru starpniecību, tādā veidā sadārdzinot to par vairākiem simtiem tūkstošiem latu. Šo ārzonas uzņēmumu dibinātāji un patiesā labuma guvēji ir vairākas ar ekspremjeru, Tautas partijas līderi un Saeimas deputātu Andri Šķēli (PLL) saistītas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!