Rīgas centrā pirmdien pēcpusdienā savas mājas kāpņutelpā piekauts un aplaupīts bijušais Augstākās padomes (AP) deputāts Indulis Ozols - viņam atņemtas mantas un dokumenti, tostarp - mūža caurlaide ieejai Saeimas namā.
Ar Ozolu neizdevās sazināties, jo viņš ir slimnīcā un nespēj parunāt lauztā žokļa dēļ. Taču viņa dzīvesbiedre Māra aģentūrai BNS pastāstīja, ka vīru nama kāpņutelpā Ģertrūdes ielā 44, kur dzīvo Ozolu ģimene, ap plkst.15.30 piekāva trīs gados jauni vīrieši. Viens no viņiem manīts arī iepriekš, Ozola pat pieļāva, ka viņš, iespējams, dzīvo tajā pašā namā, tikai pāris stāvu augstāk.

"Vīrs kāpa augšup pa kāpnēm, un viņi nāca pretim," stāstīja cietušā dzīvesbiedre. "Tas, kuru mēs arī agrāk esam vairākkārt manījuši trepēs, laipni pasveicināja vīru, bet nākamajā mirklī, kad viņi jau bija kāpnēs samainījušies, vīrs saņēma sitienu pa pakausi un zaudēja samaņu," viņa turpināja. Pēc Ozolas stāstītā, kad cietušais atguvis samaņu, viņš konstatējis, ka nolaupīts koferītis, kurā atradies plaukstdators, mobilais tālrunis "Nokia", kā arī dokumenti - automašīnas reģistrācijas apliecība, apdrošināšanas polise un Saeimas mūža caurlaide.

Ozola par vīra aplaupīšanu uzzinājusi no viņa paša. "Viņš man pēc tam zvanīja uz Ogri, kur es strādāju, un pastāstīja par notikušo," apliecināja cietušā dzīvesbiedre. Šobrīd Ozols ievietots slimnīcā, viņš uzbrukumā guvis smadzeņu satricinājumu un žokļa kaula lūzumu.

Valsts policijas Preses nodaļā aģentūru BNS apstiprināja, ka trīs pagaidām nenoskaidroti vīrieši Ģertrūdes ielā aplaupīja 1933.gadā dzimušo Induli Ozolu un cietušajam nodarīti apmēram 425 latu zaudējumi. Par notikušo ierosināta krimināllieta, aizdomās turamie vēl nav noskaidroti un aizturēti.

Ozols AP ievēlēts no Latvijas Tautas frontes un strādājis no 1990.līdz 1993.gadam. Viņš bijis Balsu skaitīšanas komisijas priekšsēdētājs un Apvienotās budžeta komisijas priekšsēdētāja vietnieks. Pēc AP deputāta pilnvaru beigām Ozols strādāja par Veselības aizsardzības ministrijas Darba organizācijas centra direktoru, bet šobrīd ir "Rīgas modeļu nama" vadītājs. Ozols 2000.gadā apbalvots ar III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni, kā arī ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. No 1992.līdz 1995.gadam Ozols bijis Latvijas basketbola savienības prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!