Foto: Valsts policija
Otrdien, 28. maijā, ap pulksten 18 Rīgas Centra iecirkņa operatīvie darbinieki uz ielas Rīgā, Matīsa ielā, pamanījuši vīrieti, kurš izskatījās narkotisko vai psihotropo vielu reibumā, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Turpat netālu no vīrieša atradusies viņa automašīna. Pārbaudot spēkratu, tā salonā atrastas četras tabletes ar psihotropu iedarbību. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis šīs tabletes nav iegādājies medicīniskos nolūkos. Vīrietis administratīvā kārtībā aizturēts un nogādāts Rīgas Centra iecirknī.

Policisti veikuši kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, kas atrodas netālu Rīgas centrā. Kratīšanā skapī atrasts maisiņš ar 60 gramiem pulverveida vielas. Sākotnējā ekspertīze liecina, ka šī viela ir metamfetamīns.

Atkārtotā automašīnas apskatē, tās bagāžas nodalījumā atrasti un atsavināti vēl pieci grami metamfetamīna un vēl četras psihotropas iedarbības tabletes.

Aizturētais ir dzimis 1984. gadā un jau iepriekš vairākas reizes sodīts gan par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, gan arī par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākumā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas – par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos un glabāšanu bez nolūka tās realizēt. Pēc atsavināto vielu galīgās ekspertīzes rezultātu saņemšanas, iegūstot informāciju par narkotisko vielu daudzumu maisījumā, iespējams, kriminālprocess tiks pārkvalificēts pēc bargāka panta, proti, par to glabāšanu lielā apmērā.

Tāpat, ja tiks gūts apstiprinājums, ka aizturēšanas brīdī aizdomās turētais atradies narkotisko vai psihotropo vielu ietekmē, viņam administratīvā kārtībā būs jāatbild arī par šo pārkāpumu.

Tiesa aizdomās turētajam vīrietim ir piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!