Foto: LETA
Ar Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieka Dmitrija Kaļina 20. jūnija lēmumu par prettiesisku atzīta Rīgas Centrālcietuma priekšnieka rīcība, liedzot bijušajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam ("Latvijai un Ventspilij") iespēju balsot Ventspils valstspilsētas domes 2021. gada 5. jūnija vēlēšanās, portāls "Delfi" noskaidroja IeVP.

Rīgas Centrālcietuma administrācijai uzdots nekavējoties rakstveidā atvainoties Lembergam par Rīgas Centrālcietuma priekšnieka prettiesisko faktisko rīcību, liedzot Lembergam iespēju balsot Ventspils valstspilsētas domes 2021. gada 5. jūnija vēlēšanās.

Ņemot vērā iepriekš minēto, Rīgas Centrālcietuma administrācija sagatavos rakstveida atvainošanos, nosūtīs to Lembergam un par lēmuma izpildi informēs IeVP.

"Delfi" jau vēstīja, ka Satversmes tiesa (ST) martā par neatbilstošu Satversmei atzina liegumu apcietinātajiem balsot pašvaldību vēlēšanās.

Lieta tika ierosināta pēc Lemberga, kurš tobrīd atradās apcietinājumā pēc pirmās instances tiesas sprieduma, pieteikuma.

Lembergu tiesa bija atzinusi par vainīgu un apcietinājusi pēc apsūdzībām koruptīvās darbībās. Tiesa viņu bija sodījusi ar piecus gadus ilgu cietumsodu. Šobrīd gan Lembergs ir iemaksājis 100 000 eiro lielo drošības naudu un atrodas brīvībā, bet konkrētā lieta tiek skatīta apelācijas instancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!