Foto: LETA

Rīgas Centrālcietumā 2.novembrī kāds ieslodzītais ar šķērēm uzbrucis darbiniecei, apstiprināja Ieslodzījuma vietu pārvaldes priekšniece Ilona Spure.

Viņa skaidroja, ka saistībā ar notikušo sākta gan dienesta pārbaude, gan kriminālprocess, lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus.

Patlaban zināms, ka uzbrukums noticis kādas vecākās inspektores ieslodzīto resocializācijas jautājumos kabinetā, kas atradies netālu no šūšanas ceha, kurā strādājis notiesātais.

Uzbrucējs bijis zemākās pakāpes notiesātais, proti, viņš izcieš sodu par sevišķi smagiem noziegumiem, tostarp par izvarošanu.

Notiesātais izmantojis iespēju cietumā strādāt, tādējādi viņš varējis brīvāk pārvietoties cietuma teritorijā un tāpēc arī viņam radusies iespēja uzbrukt darbiniecei, skaidroja Spure.

Uzbrukuma apstākļus un motīvus IeVP zinās pēc izmeklēšanas.

Spure noliedza medijos izskanējušo informāciju, ka ieslodzītais mēģinājis izvarot darbinieci, kā arī to, ka uzbrucējs ar šķērēm sagraizījis inspektores seju.

Kā žurnālistiem sacīja IeVP priekšniece, viņa apņēmusies pati kontrolēt kriminālprocesa izmeklēšanu, lai būtu iespējams pierādīt vainu konkrētiem notiesātajiem.

"Nevēlētos pieļaut, ka interpretē un publicē anaonīmu informācijas avotu teikto, kas nereti ir ne tikai neprecīzs, bet arī sagrozīts. IeVP nevēlas slēpt noziedzīgus nodarījumus ieslodzījuma vietās. Par mazākajiem atgadījumiem IeVP ziņo Tieslietu ministrijai, un tad mēs izvērtējam nozieguma nozīmīgumu, lai par to informētu sabiedrību," sacīja Spure, piebilstot, ka patlaban plašāku informāciju IeVP par notikušo nevarot sniegt.

Spure atzina, ka IeVP vērtēs arī cietuma darbinieku profesionālo rīcību darba pienākumu pildīšanā. Savukārt Centrālcietuma vadība Spurei trešdien, 11. novembrī, iesniegs savu skatījumu par turpmāko darbību cietumā.

Pēc Spures teiktā, pēdējo trīs gadu laikā Centrālcietumā līdzīgi gadījumi nav bijuši.

Pirms vairākiem gadiem Cēsu nepilngadīgo audzināšanas iestādē kāds ieslodzītais bija uzbrucis bibliotēkarei un psihologam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!