Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) pagājušajā nedēļā aizturēja divus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju nelielā apmērā un par uzglabāšanu ievērojamā apmērā Rīgas Centrāltirgus teritorijā, portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Šā gada 6. novembrī policisti aizdomās par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un realizāciju Centrāltirgus teritorijā kriminālprocesa ietvaros aizturēja divus vīriešus, kuri jau iepriekš vairākas reizes nonākuši policijas redzeslokā par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Veicot kratīšanu Rīgas Centrāltirgū, vienā no noliktavas telpām tika konstatēti un atsavināti dažādu marku nelikumīgi tabakas izstrādājumi, kopumā 11 400 cigarešu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām un ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Abi vīrieši ir atzīti par aizdomās turētajiem.

Vienam aizdomās turētajam ir piemērots visbargākais drošības līdzeklis – apcietinājums, bet otram – ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 221.6 panta un 221. panta otrās daļas, proti, par iespējamu nelikumīgu tabakas izstrādājumu realizāciju nelielā apmērā un uzglabāšanu ievērojamā apmērā.

Šobrīd kriminālprocesā pastiprināti tiek virzīta, koordinēta un veikta izmeklēšana ar mērķi nostiprināt jau iegūtos pierādījumus un tiek veiktas dažādas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus, lai rezultātā virzīt kriminālprocesu uz prokuratūru kriminālvajāšanas uzsākšanai.

VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja priekšniece Inga Meikšāne uzsver, ka pēdējo gadu laikā nelegālo cigarešu aprite Rīgas Centrāltirgū ir krietni samazinājusies.

To lielā mērā ietekmējuši 2020. gada 29. septembrī veiktie grozījumi Krimināllikumā, jo šobrīd kriminālatbildība par tirgošanu iestājas jau no vienas cigaretes.

VP atgādina, ka aktīva cīņa ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkohola realizāciju Rīgas Centrāltirgū tiks turpināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!