Foto: LETA

Starptautiskajā lidostā "Rīga" trešdien aizturēts skandalozais Latvijas nacionālboļševiks Beness Aijo, portālu "Delfi" informēja Drošības policijā (DP).

Aijo tika izraidīts no Ukrainas, jo, neievērojot iepriekš uzlikto aizliegumu iebraukt šajā valstī trīs gadus, viņš kopā ar vēl diviem aktīvistiem maija sākumā centās nelegāli iekļūt Ukrainā, kur to aizturēja Ukrainas robežsardze.

DP pret Aijo uzsākusi kriminālprocesu par aicinājumu vardarbīgi gāzt Latvijas Republikas valsts varu un vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, kā arī par aicinājumu likvidēt Latvijas Republikas valstisko neatkarību.

Pēc aizturēšanas Aijo nogādāts Drošības policijā, kur tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu.

Aijo mediju uzmanības lokā nonāca, jo aktīvi iesaistījās notikumos dažādās Ukrainas pilsētās. Viņš Doņeckā uzstājās ar kaismīgām, Krieviju atbalstošām runām, tā izraisot Ukrainas varasiestāžu dusmas un tika no šīs valsts izraidīts.

Savukārt Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) ierosināja pārbaudes lietu par viņa iespējamo brīvprātīgo iestāšanās citas valsts bruņotajos spēkos vai militārā organizācijā. Iestāšanās citas valsts militārajos formējumos var būt viens no iemesliem Latvijas pilsonības atņemšanai.

Jāatgādina, ka Aijo ir dzimis Latvijā un ir Latvijas pilsonis, kurš jau iepriekš ar dažādām akcijām izraisījis pastiprinātu drošības dienestu interesi par sevi.

Video: Beness Aijo uzrunā Vladimiru Putinu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!