Foto: LETA

Svētdien ap pulksten 14.30 Rīgā maratona laikā tā trasē nokļuva pirmšķietami dezorientējies 1939. gadā dzimis vīrietis, kurš ar automašīnu "Mercedes Benz" devās virzienā no Eksporta ielas uz 11. Novembra krastmalas pusi un krustojumā ar Muitas ielu, neievērojot ceļa zīmi "Iebraukt aizliegts", kā arī pilnībā nereaģējot uz Valsts policijas (VP) rīkojumu nekavējoties apturēt transportlīdzekli, iebrauca aizliegtajā zonā – maratona trasē, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Policijas darbinieks un divi apsardzes darbinieki steidzās pakaļ, lai vīrieti apturētu, un pēc aptuveni 50 metriem, mašīna apstājās. Pēc kā, atbilstoši norādījumiem, transportlīdzekli apgrieza braukšanai pretējā virzienā un izvadīja ārpus trases, kur turpmāko darbu ar vīrieti veica VP.

Policija vērš uzmanību, ka šajā gadījumā nekādus citus apstādināšanas līdzekļus, tai skaitā, piemēram, šaujamieroča pielietošana vīrieša automašīnas apturēšanai, nevarēja tikt pielietota, vērtējot iespējamos riskus ar apkārt esošo cilvēku drošību maratona vietā, kā arī ievērojot, ka pie automašīnas stūres ir kungs gados, lai neeskalētu situāciju personu satraucot vēl vairāk, kas potenciāli varētu novest pie vēl nedekvātākas rīcības.

Cienījamā vecuma kungam tika noformēti divi administratīvā pārkāpuma protokoli. Viens par 301. ceļa zīmes "Iebraukt aizliegts" neievērošanu, par ko jau piemērots sods atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 75. panta otrai daļai 55 eiro apmērā. Un otrs par transportlīdzekļa vadīšanu ar nederīgu medicīnisko izziņu, par ko vīrietim piemērots sods 40 eiro apmērā, kā arī noņemtas transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!