Foto: Shutterstock

Rīgas mežos jau pieķerts pirmais Ziemassvētku eglīšu zaglis, pastāstīja Rīgas pašvaldības mežu apsaimniekotāja "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Viņš pastāstīja, ka šī bijusi tīša eglīšu ciršana, jo ļaundaris mēģinājis izvest no mežu vairākus desmitus kociņu.

Pēc Vaikuļa teiktā, Ziemassvētku eglīšu cirtēji dalās divās kategorijās - tie, kuri tās pašvaldības mežā nocērt noteikumu nezināšanas dēļ un tie, kuri eglītes cērt lielos apmēros rūpnieciskos nolūkos.

Vienlaikus "Rīgas mežu" valdes loceklis norādīja, ka katru gadu pirms un pēc Ziemassvētkiem tiek pastiprināta jaunaudžu uzraudzība pašvaldības mežos, lai novērstu iespējamās zādzības. Pēc viņa teiktā, papildus apsardzes firmas netiek piesaistītas, bet tiek mobilizēti mežsargi, un katru gadu tiek palielināts arī novērošanas kameru skaits. Pēc Vaikuļa teiktā, kameras mežā izmanto ne tikai iespējamo zādzību dēļ, bet arī, lai novērstu ugunsgrēkus un mežu piemēslošanu.

"Negribam Rīgas iedzīvotājus biedēt, bet, ja mežā pienāk klāt mežsargs un jums liek atbildēt uz jautājumu par to, ko jūs mežā darāt, viņam ir tādas tiesības. Tā tiek nodrošināta eglīšu drošība. Privāto mežu īpašnieki var arī šādus jautājumus neuzdot, bet uzreiz nākt ar bisi, mēs esam publiski pieejami un ļoti toleranti. Protams, tas nenozīmē, ka vispār nevajag nākt uz mežu. Mēs visus laipni aicinām, bet jāievēro noteikumi," klāstīja Vaikulis.

Tostarp viņš arī uzsvēra - ja Rīgas mežos būtu ļauts cirst eglītes, tad jau divu gadu laikā eglīšu mežos nebūtu vispār.

Tāpat Vaikulis pastāstīja, ka ik gadu pašvaldības mežos notiek vismaz desmit eglīšu zagšanas mēģinājumi, vidēji mēģinot izzāģēt vismaz tūkstoti kociņu.

"Rīgas meži" ir dibināti 2008.gada janvārī. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas domei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!