Foto: LETA

Prokuratūra pieņēmusi lēmumu tomēr sākt kriminālprocesu saistībā ar, iespējams, fiktīvi nodarbinātām 13 fiziskām personām, pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks".

Izvērtējot no Ģenerālprokuratūras saņemto Valsts kontroles (VK) iesniegumu par revīzijā konstatētajiem pārkāpumiem SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" darbībā par, iespējams, fiktīvi nodarbinātām 13 fiziskām personām, Valsts policija 20. augustā atteikusies sākt kriminālprocesu, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Savukārt 3. septembrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors pieņēmis policijas lēmumu atcelt un tomēr sākt kriminālprocesu.

Prokuratūra norāda, ka prokurors pārbaudījis policijas pieņemtā lēmuma likumību un pamatotību un uzskatījis, ka VK iesniegumā norādījusi pietiekamu informāciju par iespējami notikušu noziedzīgu nodarījumu.

Kriminālprocesa materiāli tālākai izmeklēšanai nosūtīti Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei.

Jau vēstīts, ka dzīvokļu īpašnieki Rīgā ir spiesti apmaksāt pašvaldības uzņēmuma RNP nelikumīgās darbības, izšķērdību un nolaidību, kā arī fiktīvi nodarbinātus cilvēkus, revīzijā secinājusi VK.

Revidenti secinājuši, ka uzņēmuma noteiktās dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas pamatojums nav izsekojams un to nav iespējams salīdzināt ar RNP faktiskajiem izdevumiem. Maksā esot iekļauti arī tādi izdevumi, kas nemaz nav saistīti ar ēkas pārvaldīšanu.

VK vēl pirms ziņojuma publiskošanas vērsās prokuratūrā par atsevišķiem konstatētajiem pārkāpumiem.

Savukārt iepriekš pašavldības uzņēmums informēja, ka esot iepazinies ar Valsts kontroles (VK) revīzijas ziņojuma gala versiju, ko VK atsūtījusi 21. augustā, un secinājis, ka "VK nav konstatējusi RNP darbībā normatīvo aktu pārkāpumus".

Kā iepriekš informēja RNP pārstāve Santa Vaļuma, ziņojuma gala versijā ietverta virkne ieteikumu uzņēmuma darba uzlabošanai, bet neesot konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi RNP darbībā. Attiecībā uz atsevišķu darbinieku nodarbināšanu VK esot izteikusi šaubas par likumību, ko RNP pilnībā noraida. Visa informācija jau ir iesniegta tiesībsargājošām iestādēm, un RNP ir pārliecināts, ka pēc faktu izpētes jebkādas bažas tiks kliedētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!