Foto: Valsts policija
Rīgas apgabaltiesa pirmdien piespriedusi reālus cietumsodus vairāk nekā 10 miljonus latu vērtā kokaīna kontrabandu apsūdzētajiem vīriešiem. Vairāk nekā 200 kilogramus kokaīna 2010.gada pavasarī likumsargi atrada Rīgas ostā.

Kā portālam ”Delfi” apliecināja tiesas pārstāvis Aigars Bērziņš, apsūdzētajam Igoram Rekalovam tiesa piesprieda 11 gadus un 6 mēnešus cietumā, nolemjot konfiscēt viņa mantu. Dmitrijam Grigorjevam cietumā būs jāpavada 10 gadi un arī viņam konfiscēs mantu. Abiem noteikta arī policijas kontrole uz trim gadiem.

Paredzams, ka pilns spriedums lietā būs pieejams 19.oktobrī, kad to varēs pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Kā iepriekš vēstīja aģentūra LETA, prokurore abiem apsūdzētajiem vīriešiem lūdza piespriest bargākus sodus – 16 un 13 gadus nebrīvē. Paši apsūdzētie savu vainu narkotiku kontrabandā noliedz.

Vērienīgo kokaīna kravu – 202,5 kilogramus ar tirgus vērtību ap 14 miljoniem latu- 2010.gada 16.aprīlī atrada kādā konteinerā uz kuģa Rīgas ostā. Policijai jau pēc dažām dienām aizdomās par šo noziegumu izdevās aizturēt divus vīriešus.

Pērn vasarā prokuratūra krimināllietu nodeva Rīgas apgabaltiesai. Rekalovs un Grigorjevs apsūdzēti par narkotiku pārvietošanu pāri Latvijas robežai organizētā grupā, to neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un realizēšanu. Apsūdzība vienam no viņiem ir arī par šaujamieroča iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas.

Pret citiem iespējamiem organizētās grupas dalībniekiem izdalīts atsevišķs kriminālprocess un policija tajā turpina izmeklēšanu.

Iepriekš policija vēstīja, ka kravu bija paredzēta nosūtīšanai uz Krievijas pilsētu Veļikijnovgorodu. Kuģis, kura konteinerā tika atrasts kokaīns, nāca no Čīles, bet narkotiku krava bija iekrauta Bolīvijā. Tad kuģis pabijis arī Ekvadorā un Holandē, bet tā galamērķis bijusi Rīgas osta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!