Foto: LETA

Vīrietim, kuru pērn aizturēja par vairāku automašīnu riepu saduršanu Rīgā, prokuratūra lūgs tiesai piemērot piespiedu ārstēšanu, portālam "Delfi" apliecināja prokuratūras pārstāve Laura Pakalne.

Krimināllikums nosaka, ka personām, kas pastrādājusi nodarījumus, bet sirgst ar psihiskiem traucējumiem un ir atzītas par nepieskaitāmām vai ierobežoti pieskaitāmām, var noteikt medicīniskus piespiedu līdzekļus - ambulatorisku ārstēšanu medicīnas iestādē, ārstēšanu vispārēja tipa psihiatriskajā slimnīcā vai ārstēšanu specializētā psihiatriskajā slimnīcā ar apsardzi.

Prokuratūra 18.maijā pieņemts lēmums par procesa turpināšanu par medicīniska piespiedu līdzekļa noteikšanu aizturētajam.

Sāktajā kriminālprocesā gan vēl turpinās pirmstiesas izmeklēšana un lieta tiesai vēl nav nodota, kā arī nav zināms, cik epizožu būs apsūdzībā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka decembrī policija paziņoja par riepu dūrēja aizturēšanu. Policija 1992.gada dzimušo vīrieti aizturēja aizdomās par 2010.gadā un 2011.gadā Rīgas mikrorajonos Teikā, Purvciemā un Pļavniekos sadurtajām 258 automašīnu riepām.

Policija jau toreiz paziņoja, ka aizturētais ir "zaļi domājošs", iespējams, ar šizofrēniju sirgstošs jaunietis. Aizturētais riepas dūris ar pašizgatavotu durkli. Vīrietis mikrorajonos arī izplatījis zīmītes, kurās krievu valodā informējis, ka riepas durs tik ilgi, kamēr cilvēki sāks saprast, ka klimata izmaiņām ir negatīvas sekas.

Iesniegumi par naktī pārdurtām riepām policijā saņemti no Dzelzavas, Ilūkstes, Augusta Deglava, Akadēmiķa M.Keldiša, Rudens un Jasmuižas ielu iedzīvotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!