Foto: PantherMedia/Scanpix

Izmeklējot kriminālprocesu par iespējamu krāpšanu saistībā ar nanotehnoloģiju tīrīšanas līdzekļu piegādi pašvaldības SIA "Rīgas Satiksme", Valsts policija ieguvusi pierādījumus, ka ar šo noziegumu saistītas vismaz četras personas.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes (ENAP) sāktajā kriminālprocesā par krāpšanu, kas izdarīta lielā apmērā vai organizētā grupā, noskaidrota vismaz četru personu saistība ar nodarījumu. Trīs no tām 2016. gada decembrī atzītas par aizdomās turētām un šīm personām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Vēl vienai personai piemērots personas, pret kuru sākts kriminālprocess, statuss.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka personu grupa savstarpēji vienojusies ar iepriekš norunātiem pretendentiem noslēgtā līguma laikā par tīrīšanas līdzekļu piegādi un organizējusi nezināmas izcelsmes un kvalitātes produkcijas piegādi "Rīgas satiksmei". Šī personu grupa viltojusi preču dokumentus un tādējādi ar viltu ieguvusi materiālo labumu aptuveni 400 000 eiro.

Ja aizdomās turēto vaina tiesā tiks pierādīta, personām draud brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību un laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija atgādina, ka pirmstiesas izmeklēšanas Latvijas likumsargi sadarbojušies ar ārvalstu tiesībsargājošām iestādēm, kas kriminālprocesā var sniegt būtisku informāciju. Sadarbību ar ārvalstu kolēģiem policija šajā lietā turpinās.

Patlaban Policija turpina pirmstiesas izmeklēšanu un pagaidām plašāku informāciju nesniedz.

TV3 raidījums "Nekā personīga" 2015. gada 1.februārī vēstīja, ka "Rīgas satiksmē", iespējams, notikusi krāpšana saistībā ar tīrīšanas līdzekļu iegādi - esot maksāts par ķīmiskajiem līdzekļiem, kuru vietā to iepakojumos piegādāts ūdens.

Reaģējot uz televīzijā izskanējušo informāciju par nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transportlīdzekļu tīrīšanai un apstrādei, pašvaldības uzņēmums ierosināja dienesta pārbaudi, kurā mazgāšanas līdzekļu iepirkumos nekādus pārkāpumus nekonstatēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!