Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Otrdien, 5. septembrī, īsi pirms pulksten 21 Rīgas pašvaldības policija saņēmusi izsaukumu uz Kārļa Ulmaņa gatvi, kur bija atrasts nomaldījies piecus gadus vecs zēns, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

Kārtības sargi devās uz notikuma vietu, kur jau pēc pāris mirkļiem sastapa izsaucēju un mazo zēnu. Policijas izsaucējs stāstījis, ka braucis ar velosipēdu pa Beberbeķu mežu, kad pēkšņi sastapis mazu puisēnu, kurš mežā bijis viens.

No sākuma izsaucējs kopā ar zēnu mēģinājis atrast viņa vecākus, taču, kad sapratis, ka tas neizdosies, ziņojis policijai.

Sarunas sākumā puisēns policistiem teicis, ka viņš esot nosalis, tādēļ uz notikuma vietu izsaukti mediķi, kuri vēlāk konstatēja, ka hospitalizācija zēnam nav nepieciešama. Tāpat sarunā ar zēnu kārtības sargi noskaidrojuši viņa vārdu un to, ka zēns ir piecus gadus vecs. Arī uzvārdu un vecāku vārdus zēns nosauca, taču datu bāzē nevienas personas ar šādiem datiem nebija.

Turpinot iztaujāt zēnu, policisti noskaidroja gadalaiku, kurā viņam ir dzimšanas diena. Vienlaikus sarunas laikā kļuvis skaidrs, ka zēns nemāk izrunāt burtu "r", kas ļāvis atkārtoti meklēt zēnu datu bāzē, šoreiz ievadot precīzu zēna uzvārdu.

Policistiem izdevies noskaidrot zēna iespējamo vecāku identitāti. Viņi zēnam parādījuši datu bāzē pieejamo tēva fotogrāfiju. Puisēns tēvu atpazinis. Tajā pašā laikā tikusi saņemta informācija, ka zēna vecāki esot vērsušies policijā, ziņojot par atvases pazušanu.

Vēl dažas minūtes vēlāk notikuma vietā ieradusies bērna māte. Zēns nodots viņas gādībā. Sieviete skaidrojusi, ka bērns izgājis ārā spēlēties un pazudis. Izrādījies, ka puisēns bija aizklīdis aptuveni divus kilometrus no savas dzīvesvietas.

Patlaban par notikušo sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība un policija turpina izvērtēt šo gadījumu. Tāpat arī tiks izvērtēta situācija ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!