Foto: LETA

26. septembrī Ludzas novadā par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizturēti trīs Pakistānas pilsoņi un divi personu pārvietotāji, abi Krievijas pilsoņi, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Naktī no piektdienas uz sestdienu Briģu pagastā robežsargi apmēram kilometru no valsts robežas aizturēja piecas personas, kuras iepriekš bija nelikumīgi šķērsojušas valsts robežu.

Pret Pakistānas pilsoņiem ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 284. panta otrās daļas par ārējās valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā.

Likums par to paredz piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Savukārt pret Krievijas pilsoņiem pēc krimināllikuma 285. panta otrās daļas ir uzsākts kriminālprocess par vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Par šādu nodarījumu personu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1984. un 1988. gadā dzimušie Krievijas pilsoņi ievietoti Valsts policijas Īslaicīgas aizturēšanas vietā, savukārt Pakistānas pilsoņi tālāko procesuālo darbību veikšanai nogādāti Valsts robežsardzes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!