Foto: Valsts robežsardze
Otrdien, 12.maijā, Krāslavas novadā robežsargi pārtraukuši kārtējo cigarešu kontrabandu, atrodot 180 000 nelikumīgo smēķu, portāls "Delfi" uzzināja robežsardzē.

Saistībā ar notikušo robežsargi aizturējuši četrus Latvijas un divus Baltkrievijas pilsoņus.

Pārbaudot informāciju par kontrabandas pārvietošanu, robežsargi Indras pagastā, apmēram trīs kilometrus no Latvijas-Baltkrievijas robežas, uz aizdomu pamata par kontrabandas pārvietošanu aizturējuši četrus Latvijas pilsoņus. Divi aizturētie vīrieši dzimuši 1991.gadā, viens aizturētais dzimis 1989.gadā, kā arī aizturēts 1996.gadā dzimis jaunietis.

Apmēram 500 metrus no personu aizturēšanas vietas robežsargi atraduši paslēptus 18 saiņus. Iepriekš saiņi izmesti no garām braucošā vilciena. Saiņos atradušies 180 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Saistībā ar cigarešu kontrabandu robežsargi aizturējuši arī vilciena mašīnistu un tā palīgu. Abi ir Baltkrievijas pilsoņi.

Par cigarešu kontrabandu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās sākts kriminālprocess. Tālākai izmeklēšanai tas nodots VID Muitas policijas pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!