Foto: F64
Ceturtdien, 22. aprīlī, robežsargi Daugavpilī aizturēja organizētas grupas dalībniekus, kas nodarbojās ar kontrfakta cigarešu ražošanu, un izņēma vairāk nekā 15 miljonus cigarešu bez akcīzes markām un 1,5 tonnas sasmalcinātas tabakas lapu, portālu "Delfi" informēja robežsardzē.

Valsts robežsardzes amatpersonas Ilūkstes novadā uz aizdomu pamata par cigarešu ražošanas sastāvdaļu vai tabakas nelikumīgu pārvietošanu apturēja kādu "Daf" markas kravas automašīnu, kuru vadīja Latvijas nepilsonis.

Automašīnas apskates rezultātā tajā tika konstatēta krava ar cigarešu ražošanai paredzētajām izejvielām.

Savukārt kriminālprocesa ietvaros veikto izmeklēšanas darbību rezultātā Daugavpilī robežsargi kādā saimniecības ēkā aizturēja sešus Ukrainas pilsoņus, kuri nodarbojās ar kontrafakta "Winston" un "Marlboro" markas cigarešu ražošanu, bet telpu kratīšanas laikā konstatēja nelikumīgu cigarešu ražotni ar ražošanas iekārtām un izejvielām.

Kopumā kriminālprocesa ietvaros robežsargi izņēma 14 959 909 cigarešu "Winston" un 50 180 cigarešu "Marlboro" bez akcīzes markām un apmēram 1,5 tonnas sasmalcinātas tabakas lapu.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu (ražošanu), uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā un, ja to izdarījusi organizēta grupa, uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!