Foto: LETA
Aizvadītajās brīvdienās robežsargi liedza no Latvijas izbraukt trim nepilngadīgām Latvijas pilsonēm, kurām nebija vecāku atļaujas ceļojumam, kā arī notvēra divus vīriešus, kuri iepriekš bija izsludināti meklēšanā, portāls “Delfi” uzzināja Valsts robežsardzē.

Aizvadītajās brīvdienās lidostas „Rīga" robežkontroles punktā robežsargi liedza izceļot no valsts trim nepilngadīgajām Latvijas pilsonēm, jo meitenes nevarēja uzrādīt vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas bērnu patstāvīgai izceļošanai no valsts.

Visas trīs Latvijas pilsones - 13, 16 un 17 gadus vecas jaunietes vēlējās izceļot uz Londonu, bet vecāku pilnvaru trūkuma dēļ bija spiestas palikt Latvijā.

Robežsardze atgādina, ka Latvijas valstspiederīgajiem bērniem līdz 18 gadu vecumam, vieniem pašiem, izceļojot ārpus Šengenas zonas valstīm - Baltkrieviju, Krieviju u.c. valstīm, t.sk. Īriju un Lielbritāniju ir jāuzrāda vismaz viena vecāka notariāli apliecināta piekrišana bērna patstāvīgai izceļošanai no valsts.

Savukārt piektdienas, 3.janvāra, rītā Zilupes dzelzceļa robežkontroles punktā robežsargi aizturēja ar pasažieru vilcienu no Maskavas ieceļojošu Latvijas pilsoni. 1983.gadā dzimušais vīrietis kopš pērnā gada novembra atrodas policijas meklēšanā.

Savukārt svētdien, 5.janvārī, Pāternieku robežkontroles punktā robežsargi novērsa vēl viena policijas meklēšanā esoša Latvijas pilsoņa mēģinājumu izceļot no valsts. 1963.gadā dzimušais vīrietis meklēšanā izsludināts Polijā.

Abas personas aizturētas un nodotas Valsts policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!