Foto: Reuters/Scanpix
Otrdien, 12. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas Daugavpilī aizturējušas kādu Lietuvas pilsoni par cigarešu nelikumīgu pārvietošanu un kādu Latvijas nepilsoni par tabakas izstrādājumu nelikumīgu glabāšanu.

Valsts robežsardzē portālu "Delfi" informēja, ka otrdienas rītā, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu pārvietošanu, sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām pārbaudei apturēta kāda Lietuvas pilsoņa vadītā automašīna. Automašīnas apskatē tās bagāžas nodalījumā atrastas 80 000 cigaretes "NZ Gold" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Lietuvas pilsonis robežsargu redzeslokā nonāk jau atkārtoti, proti, pagājušā gada novembrī viņš pieķerts Līksnas pagastā savā automašīnā pārvietojam 60 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Gan pērn, gan arī šoreiz pret 1981. gadā dzimušo vīrieti par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu sākts kriminālprocess.

Otru likumpārkāpēju, 1977. gadā dzimušo Latvijas nepilsoni, robežsargi aizturējuši otrdienas pēcpusdienā, kad, pārbaudot informāciju par akcīzes preču nelikumīgu glabāšanu, sievietei piederošajā garāžā atrastas 30 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markā.

Arī šī sieviete nelikumīgajā nodarbē pieķerta ne pirmo reizi. Pirms pāris gadiem viņa saukta pie administratīvās atbildības par akcīzes preču aprites noteikumu pārkāpumiem. Šoreiz par tabakas izstrādājumu nelikumīgu glabāšanu ievērojamā apmērā sākts kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!