Foto: LETA
Pirmdien, 20. aprīlī, Pāternieku robežkontroles punktā aizturēts Krievijas pilsonis, kurš mēģinājis piekukuļot robežsargus, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi konstatējuši kādu ar kravas automašīnu Latvijā ieceļojošu Krievijas pilsoni, kurš mēģināja ievest Latvijā pārtikas produktus, kuru ievešana Eiropas Savienībā no trešajām valstīm ir aizliegta.

Lai šķērsotu valsts robežu ar šiem pārtikas produktiem, transportlīdzekļa vadītājs robežsargiem piedāvājis kukuli piecu eiro apmērā.

Par kukuļdošanu pret 1963. gadā dzimušo Krievijas pilsoni sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas. Krāslavas rajona prokuratūrā persona saukta pie kriminālatbildības, noslēdzot vienošanos ar prokuroru par vainas atzīšanu un naudas soda 10 minimālo mēnešalgu jeb 4300 eiro apmērā.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!