Valsts robežsardzes Viļakas un Daugavpils pārvalžu amatpersonas kārtējo reizi atklāja kontrabandas cigaretes ar Krievijas un Baltkrievijas akcīzes markām – šoreiz 61 960 cigaretes aptuveni 2800 latu vērtībā, informēja Valsts robežsardze.

Foto galerija

Trešdienas rītā Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas aptuveni divu kilometru attālumā no Silenes robežkontroles punkta uz ceļa Braslava – Daugavpils aizturēja automašīnu "Mercedes Benz" un tās vadītāju, Baltkrievijas pilsoni.

1986.gadā dzimušais vīrietis speciāli izveidotā slēpnī automašīnas dubultgrīdā Latvijā nelikumīgi bija ievedis 22 000 cigaretes "Premjer" un 10 000 cigaretes "Magnat" aptuveni 1600 latu vērtībā.

Savukārt trešdienas pēcpusdienā pēc Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta sniegtās informācijas Pededzes robežkontroles punkta robežsargi aizturēja automašīnu "Ford Econoline" un tās vadītāju, Latvijas pilsoni. 1980.gadā dzimušais vīrietis kontrabandas cigaretes bija pamanījies paslēpt automašīnas sānos un jumtā zem apšuvuma. Kopumā robežsargi izņēma 10 000 cigaretes "Leningrad" un 19 960 cigaretes "More" aptuveni 1200 latu vērtībā.

Abām personām sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijā, apejot muitas kontroli, bet Baltkrievijas pilsonim arī par akcizēto preču iegādes, realizācijas, uzglabāšanas un pārvietošanas noteikumu pārkāpšanu.

Administratīvo pārkāpumu lietu materiāli nosūtīti pēc piekritības Valsts ieņēmumu dienestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!