Foto: Valsts robežsardze
Otrdien, 26. februārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 30 likumpārkāpējus, portālu "Delfi" informē Valsts robežsardzē.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji.

Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem. Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trim Gruzijas un diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti, skaidro robežsardzē.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trim ārzemniekiem. Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Tadžikistānas, viens Krievijas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus. Pilsoņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Kā skaidro robežsardzē, personas ir sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – četriem Latvijas,vienam Lietuvas un vienam Krievijas pilsonim.

Savukārt par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības astoņas personas – četrus Latvijas, vienu Krievijas, vienu Lietuvas,vienu Ukrainas un vienu Baltkrievijas pilsoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!