Foto: LETA

Ropažu novadā par zādzību policija bija aizturējusi kādu vīrieti, bet pirms aizturēšanas likumsargi atļāvuši viņam sagaidīt jaundzimušo bērnu un tikai tad saņemt sodu par zādzību, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

30. martā kāda uzņēmuma teritorijā Ropažu novadā tika nozagti divu smago automašīnu un viena traktora akumulatori. Likumsargi noskaidroja, ka zādzība izdarīta nakts laikā.

Izmeklēšanas laikā Salaspils iecirkņa policisti ieguva operatīvo informāciju, kas ļāva noskaidrot aizdomās turēto.

Tika uzsākta iespējamās vainīgās personas meklēšana. Izmeklēšanas laikā tika iegūta informācija, ka vainīgā persona tuvākajā laikā kļūs par tēvu jaundzimušajam.

Pēc plānotā datuma un dzemdību nama atrašanās vietas noskaidrošanas, 27. augustā tika aizturēts 1988. gadā dzimis vīrietis, pirms tam gan ļaujot vīrietim piedalīties jaundzimušā sagaidīšanā.

Vainīgais uz vietas atzinās nodarītajā un sniedza policijai nepieciešamo informāciju.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Ņemot vērā vīrieša atvases piedzimšanu un sadarbošanos ar policiju, likumsargi bija pretimnākoši un jaunajam tēvam piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli – nodošanu policijas uzraudzībā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!