Foto: Valsts policija

Jūnijā Valsts policijas Aizkraukles iecirkņa policisti atsavinājuši 1836 litrus nelegālā alkohola, kā arī atklājuši nelegālā alkohola glabātuvi Ropažu novadā, informēja Valsts policijā.

Pildot dienesta pienākumus, Pļaviņu novadā policisti apturējuši automašīnu, kuras bagāžas nodalījumā atraduši 136 litrus nelegālā alkohola. Nelegālā dzira bijusi pildīta 27 plastmasas piecu litru tilpuma un litra tilpuma pudelēs bez Latvijas akcīzes marķējuma. Policija aizturējusi autovadītāju, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Izmeklējot kriminālprocesu, sankcionētas kratīšanas laikā Ropažu novadā likumsargi uzgājuši nelegālā alkohola glabātuvei un ierīcēm, ar kuru palīdzību gatavots nelegālais alkohols. Kopumā policisti sankcionētas kratīšanas laikā atsavinājuši 1700 litrus nelegālā alkohola.

Krimināllikums paredz, ka par nelikumīgu alkohola izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocesā policija pārbaudīs vīrieša saistību arī ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!