Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes policistu, kurš, vadot transportlīdzekli alkohola ietekmē, izraisīja avāriju un tādējādi cietušajam nodarīja vidēji smagus miesas bojājumus, portālu "Delfi" informēja IDB.

IDB pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka policists, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, izraisīja sadursmi, uzbraucot citam stāvošam transportlīdzeklim, kura pasažieris guva vidēja smaguma miesas bojājumus un tika nogādāta slimnīcā.

Par policista izdarīto noziegumu prokuratūrai ir nodots kriminālprocess ar ierosinājumu uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 262. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu.

Par to vainīgajam kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskie darbi, vai naudas sods, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku no pieciem līdz septiņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!