Valsts policija prokuratūrai krimināllietas ierosināšanai nosūtīs materiālus par gadījumu, kad Latvijas un Portugāles futbola izlašu spēles laikā uz laukuma izskrēja puskaila jauniete.
Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas galvenais speciālists Aigars Bērziņš pastāstīja, ka policija pēc konsultācijām pieņēmusi lēmumu savāktos materiālus nosūtīt prokuratūrai, lai tā pret 1985.gadā dzimušo Lieni ar iesauku Zemene ierosinātu krimināllietu pēc Krimināllikuma 231.panta par huligānismu.

Kā pieļāva Bērziņš, mēneša laikā lieta jau tiks izskatīta tiesā un jaunietei tiks piespriests sods. Par huligānismu Lienei draud brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, arests, piespiedu darbs vai arī naudassods līdz 50 minimālajām mēnešalgām.

Kā ziņots, Liene, tērpusies tikai apakšbiksēs, laukumā izskrēja mača 54.minūtē. Skrienot pa laukumu, viņa uz brīdi apķērās Portugāles izlases futbolistam Rikardu Karvalju, pēc tam savu skrējienu turpināja.

Aptuveni minūti neviens no kārtības sargiem puskailo jaunieti neaizturēja. Tikai pēc brīža kāds no policistiem jaunieti, kura no saviem ķērājiem nemēģināja izvairīties, noveda no laukuma un spēle turpinājās.

Tobrīd rezultāts vēl bija 0:0. Pēc incidenta Portugāles izlase guva divus vārtus un uzvarēja ar 2:0. Portugāles izlases treneris Luišs Felipe Skolari, kurš ar smaidu sejā nolūkojās jaunietes skrējienā pa laukumu, pēc spēles preses konferencē jokojoties sacīja, ka puskailās meitenes parādīšanās laukumā kalpojusi kā signāls. "Komandas spēle izmainījās, un mēs uzvarējām. Ja bez jokiem, tad kā citādi izskaidrot faktu, ka mums paveicās un ātri iesitām divus vārtus," smaidot sacīja Skolari.

Jauniete pēc tam paziņoja, ka skrējienu veikusi "mākslas vārdā". Pati jauniete ar skrējienu ir apmierināta un ir gandarīta, ka tas paticis daudzajiem līdzjutējiem stadionā un pie televīzijas ekrāniem, kā arī Portugāles valsts vienības trenerim. Jauniete pieļāva, ka nākamreiz viņa kaila varētu ierasties kādā šaha turnīrā.

Šis ir pirmais gadījums Latvijas sporta vēsturē, kad sacensības tiek pārtrauktas, jo laukumā izskrējis kails vai puskails cilvēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!