Foto: Pašvaldības policija

Sestdien, 22. aprīlī, Rīgas pašvaldības policija (RPP) netālu no Bastejkalna pamanīja kādu trokšņojošu vīrieti, kurš skaļi atskaņoja mūziku. Pēc policistu neklausīšanas vīrietis saņēma 200 eiro sodu. Tāpat lietvedību saņēma kāds vīrieša atbalstītājs, kurš policijas mašīnas riepām lika klāt šķiltavas, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Sestdien, 22. aprīlī, īsi pirms pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki netālu no Bastejkalna pamanīja kādu vīrieti, kurš uzstādījis bungas un skaņu pastiprinošas ierīces rīko koncertu.

Ņemot vērā sabiedrības nepatiku pret šāda veida koncertēšanu, kā arī to, ka vienlaikus policijā tika saņemti vairāki zvani no iedzīvotājiem, kuri ziņoja, ka improvizētais koncerts traucē sabiedrisko mieru un kārtību, policisti devās uz notikuma vietu un veica pārrunas ar muzicējošo vīrieti.

Kārtības sargi pārrunu laikā vīrieti informēja, ka skaļā muzicēšana, ņemot vērā iedzīvotāju sūdzības, var tikt kvalificēta kā sīkais huligānisms un aicināja vīrieti pārtraukt improvizēto koncertu.

Pēc pārrunām vīrietis uz brīdi trokšņošanu pārtrauca, taču, dažas minūtes vēlāk koncerts atsākās. Tā kā policisti vīrieti jau bija brīdinājuši par sabiedriskās kārtības traucējumu un administratīvo atbildību, tajā brīdī uzstāšanās tika pārtraukta un uzsākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu. Viņam piemērots 200 eiro naudas sods.

Vienlaikus RPP pārstāvis min, ka brīdī, kad kārtības sargi veica procesuālās darbības, pie policijas mašīnas pienāca kāds "līdzjutējs", kurš mēģināja traucēt policijas darbu, ieliekot policijas patruļmašīnas riteņu diskos šķiltavas un īstenojot citas aizdomīgas darbības. Arī pret šo personu uzsākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu.

Nepatiku pret improvizēto koncertu pauda arī sociālo mediju lietotāji, tostarp Rīgas domes vicemēres Lindas Ozolas biroja vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!