Foto: F64

Pirmstiesas kriminālprocesā, kas saistīts ar Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" (RS) nano tehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transporta līdzekļu tīrīšanai un apstrādei no uzņēmuma "MJ Partneri", tiek veikta izmeklēšana, pastāstīja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Toms Sadovskis.

Plašāku informāciju šobrīd izmeklēšanas interesēs procesa virzītājs - VP - nevar sniegt.

Jau ziņots, ka sākts kriminālprocess saistībā ar RS nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedrisko transporta līdzekļu tīrīšanai no uzņēmuma "MJ partneri" saistībā ar aizdomām, ka iepirkts ūdens, nevis tīrīšanas līdzekļi. RS 2013.gadā iepirkumu procedūras rezultātā noslēdza līgums ar uzņēmumu "MJ partneri" par nanotehnoloģisko līdzekļu iegādi sabiedriskā transporta tīrīšanai un apstrādei par kopējo summu 280 tūkstoši latu (398,4 tūkstoši eiro).

TV3 raidījums "Nekā Personīga" februāra sākumā ziņoja, ka par ķīmisko tīrīšanas līdzekļu piegādi RS 2013.gadā noslēdza līgumu ar būvkompāniju "MJ partneri", kas savukārt vienojās par mazgāšanas līdzekļu piegādi ar Aleksandra Beskorovainija firmām - sākotnēji ar "Alchimica-Latvia", tad ar "Vialeks" un beidzot ar "HRM".

RS nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!