Foto: EPA/LETA

Valsts policija 20. februārī Rugāju novadā aizturējusi divus vīriešus, kā arī konfiscējusi 130 gramus aizdomīgas vielas, iespējams, marihuānas, portāls “Delfi” uzzināja policijā.

Pēc policijas iegūtās informāciju par personām, kuras, iespējams, ir saistītas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti, Rugāju novadā tika veiktas vairākas kratīšanas, kuru laikā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Balvu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar Balvu iecirkņa Kārtības policijas likumsargiem aizturēja 1990. un 2000. gadā dzimušus vīriešus, kā arī konfiscēja 130 gramus aizdomīgas vielas.

Apskates laikā likumsargi konstatēja ap 130 gramiem kaltētas vielas, kas visdrīzāk ir marihuāna. Lai precīzi noteiktu izņemto vielu sastāvu un daudzumu kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes.

Abi vīrieši iepriekš nebija nonākušas policijas redzeslokā.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu, lai noteiktu konfiscēto vielu daudzumu un sastāvu.

Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu likums kā sodu paredz piemērot ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!