Foto: LETA



Rugāju novadā kāds jauns vīrietis, draudot ar ierocim līdzīgu priekšmetu un nodarot miesas bojājumus sirmgalvei, nolaupījis viņas automašīnu un piespiedis braukt līdzi, informēja Valsts policijā.

Pirmdien, 4.augustā, agri no rīta Rugāju pagastā vietējais iedzīvotājs nolūkā iegūt automašīnu ieradies kādā lauku viensētā un, piedraudot ar šaujamierocim līdzīgu priekšmetu un pielietojot fizisku spēku pret 65 gadus vecu saimnieci, pieprasījis viņas automašīnu un licis arī sievietei braukt viņam līdzi, pēc kā aizbraucis kopā ar viņu nezināmā virzienā.

Gulbenes novadā sievietei izdevies atbrīvoties, bet pats noziedznieks turpinājis ceļu nezināmā virzienā. No ļaundara atbrīvojusies cietusī kundze vērsusies policijā. Sievietei nodarīti miesas bojājumi un bija nepieciešama mediķu palīdzība.

Veicot vērienīgus meklēšanas un operatīvos pasākumi, tajā pašā dienā Siguldas novadā policisti atraduši nolaupīto automašīnu, bet vēlāk notverts arī aizdomās turamais, 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš šobrīd ievietots īslaicīgas aizturēšanas vietā.

Savu vainu izdarītajā noziegumā vīrietis atzinis. Jau agrāk viņš nonācis policijas redzeslokā. Trešdien tiesa lems par drošības līdzekļa – apcietinājuma - piemērošanu. Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta 1.daļas - laupīšana un pēc 152.panta 2.daļas - nelikumīga brīvības atņemšana. Policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!