Foto: LETA
Augusta sākumā Balvu rajona prokuratūras prokurore pie kriminālatbildības saukusi kādu sievieti par slepkavības mēģinājumu, portāls "Delfi" uzzināja prokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētā sieviete sadūrusi savu paziņu – vīrieti, ar kuru bijusi intīmās attiecībās, jo vīrietis runājis pa telefonu ar kādu citu sievieti.

Apsūdzētā, būdama alkohola reibumā, draudēja cietušajam un personai, ar kuru viņš sarunājās.

Greizsirdības motīvu vadīta viņa slepkavības nolūkā uzbruka vīrietim un tīši izdarīja dūrienu ar nazi vēderā, nodarot viņam smagus, dzīvībai bīstamus miesas bojājumus.

Cietušajam laikus tika sniegta medicīniskā palīdzība un viņš izdzīvoja.

Kā norāda prokuratūrā, ar savām darbībām apsūdzētā izdarīja Krimināllikuma 15. panta ceturtajā daļā un 116. pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Iepriekšminētā likuma 116. pants par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību) kā sodu paredz piemērot mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. 15. panta 4. daļa noteic, ka par nozieguma mēģinājumu atzīstama apzināta darbība (bezdarbība), kas tieši vērsta uz tīšu tā izdarīšanu, ja noziegums nav izdarīts līdz galam no vainīgā gribas neatkarīgu iemeslu dēļ.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!