Foto: LETA

Valsts policija ceturtdien masveida pārbaudēs sabiedriskajā transportā konstatējusi vairākus desmitus Covid-19 ierobežojumu pārkāpumu, informēja Valsts policijā.

Ceturtdien no pulksten 10 līdz 13 visā Latvijā veiktas pēkšņas masveida pārbaudes dzelzceļa transportlīdzekļos saistībā ar epidemioloģisko drošības pasākumu ievērošanu.

Kopumā pārbaužu veikšanā tika iesaistīti 60 Valsts policijas darbinieki un 21 pašvaldības policijas darbinieks. Trīs stundās tika veiktas 35 pārbaudes vilcienos, kopumā pārbaudot 482 personas.

Rīgas reģionā tika pārbaudītas 278 personas 25 vilcienos un tika konstatēti 36 pārkāpumi. Visos šajos gadījumos policija deva preventīvus norādījumus par nepareizu mutes un deguna aizsargmaskas lietošanu.

Papildus kontrolei vilcienos tika veiktas pārbaudes arī citos sabiedriskajos transportlīdzekļos. Rīgā trīs stundu laikā tika pārbaudītas 248 personas un divos gadījumos sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsega nelietošanu, kā arī 16 personām doti preventīvi norādījumi.

Vidzemes reģionā pārbaudīti 15 vilcienu pasažieri, taču būtiski pārkāpumi netika konstatēti.

Latgales reģionā pārbaudītas 54 personas un konstatēti divi pārkāpumi par mutes un deguna aizsegu nelietošanu, abos gadījumos policija devusi preventīvus norādījumus.

Kurzemes reģionā konkrētajā laika periodā pārbaudes netika veiktas, jo apkalpojamajā teritorijā vilcieni nekursēja.

Zemgales reģionā kopumā veiktas sešas pārbaudes vilcienos, pārbaudot 135 personas. Pārbaužu laikā konstatēti desmit pārkāpumi - sākti divi administratīvā pārkāpuma procesi par mutes un deguna aizsargmaskas nelietošanu un doti astoņi preventīvi norādījumi par nepareizu mutes un deguna aizsega lietošanu. Papildus veiktajām pārbaudēm četros autobusos pārbaudītas 32 personas, tomēr šajos transportlīdzekļos būtiski pārkāpumi netika fiksēti.

Policija aizvien turpina uzraudzīt un kontrolēt noteiktās drošības prasības, kuras attiecināmas uz Covid - 19 infekcijas slimības izplatību. Tāpat nereti tiek veiktas pēkšņas masveida pārbaudes sabiedriskajā transportā, taču policija aicina atcerēties, ka noteikumu ievērošana ir katras personas atbildība, jo policijas mērķis nekad nav bijis sodīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!