Naktī uz piektdienu Bauskas rajonā un Lietuvas teritorijā veikta plaša abu valstu tiesībsargājošo institūciju organizēta operācija, kuras laikā izdevies aizturēt trīs personas, kas tiek turētas aizdomās par desmitiem tālbraucēju automašīnu apzagšanas un bojāšanas gadījumiem.
Kā pastāstīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa, jau pirms kāda laika Bauskas rajona Policijas pārvaldē tika sākta virkne kriminālprocesu par kravas furgonu apzagšanu un to bojāšanu. Kopumā bojātas vairāk nekā 30 kravas automašīnas.

Par šiem kriminālprocesiem tika informēta arī Lietuvas policija, kas palīdzēja Latvijas kolēģiem informācijas sniegšanā. Kopīgi strādājot, pagājušajā naktī gan abu valstu policijas, gan robežsardzes darbinieki veica plašus operatīvās meklēšanas pasākumus. To gaitā pagājušajā naktī vairākās vietās Bauskas rajonā tika konstatēti jauni automašīnu bojāšanas gadījumi un fiksētas arī iespējamās vainīgās personas.

Šo personu fiziskā vajāšanā iesaistījies liels daudzums policistu. Tika pieļauts, ka šīs personas atrodas Lietuvas teritorijā, kur viņus arī aizturēja.

Kā sacīja Rekšņa, patlaban tiek lemts jautājums par šo personu izdošanu Latvijas tiesībsargājošām iestādēm. Pagaidām nav informācijas, vai šādas noziedzīgas darbības pret tālbraucējiem konstatētas arī kaimiņzemē.

Rekšņa uzsvēra, ka pēc Latvijas pievienošanās Šengenas valstu zonai šī ir pirmā lielā un veiksmīgi realizētā operācija sadarbībā ar kolēģiem kaimiņzemē. Pirms pievienošanās Šengenas valstu līgumam kopīgai sadarbības veikšanai bijis nepieciešams noformēt daudz dažādu dokumentu, kas tagad nav jādara un līdz ar to var strādāt daudz operatīvāk.

Operācijas rezultātu par sevišķi sekmīgu novērtējis arī iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP), sacīja Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Dace Ūdre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!