Foto: Publicitātes foto
Pagājušajā naktī sadedzināta vēl viena "BalticTaxi" automašīna, informē uzņēmumā.

Naktī no 29. uz 30. martu uzņēmuma stāvvietā Krustabaznīcas ielā Rīgā notikuša uzbrukuma rezultātā sadegusi "BalticTaxi" automašīna, turklāt nodedzinātas vēl divas privātās automašīnas.

Uzņēmums šo rīcību saista ar plānoto taksometru pakalpojumu patentmaksas regulējumu. "BalticTaxi" uzsver, ka taksometru nozare un valsts institūcijas aktīvi strādā, lai taksometru pakalpojumu patentmaksas regulējums stātos spēkā šī gada 1. jūlijā.

Pēc vairākkārtējām sanāksmēm kopējā nozares regulējuma virzība ir skaidri iezīmēta, atlicis darbs tikai pie detaļām. Līdz nākamās nedēļas otrdienai, 5. aprīlim, nozares uzņēmumi sagatavos gala vīziju par turpmāko nozares regulējumu, lai pēc tam to iesniegtu valdībā, skaidro uzņēmumā.

Nozares ideja par šo regulējumu esot ļoti vienkārša. Piedāvātais risinājums neprasa liekus ieguldījumus no valsts puses, tas ir viegli ieviešams un administrējams. Taksometru nozares regulējuma būtība ir šāda - ja nav veikta nodokļu priekšapmaksa, taksometrs divas reizes gadā obligāto tehnisko apskati neiziet un pa ielu nebrauc, kamēr nomaksa nav veikta. Tāpat uzņēmumā atgādina, ka Finanšu ministrijas atbildība ir ieviest tādu nozares nodokļu regulējuma modeli, kas funkcionē: taksometram aizliegts braukt, ja par tā ekspluatāciju nav pienācīgi nomaksāti nodokļi. Taksometru nozares risinājums tieši šādu modeli jau piedāvā.

Kā ziņots, marta sākumā nedēļas laikā tika nodedzinātas četras "BalticTaxi" automašīnas un tas kompānijai radījis zaudējumus aptuveni 47 000 eiro apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!