Otrdienas naktī Neretā kādas mājas iedzīvotāji saviem spēkiem ar sniega tīrīšanas mašīnas palīdzību aizturējuši kramplaužus, kuriem iepriekš nebija izdevies paveikt iecerēto, jo mājās pārradušies saimnieki viņus iztraucēja, ziņo laikraksts "Staburags".
Kādas privātmājas iedzīvotāji ap trijiem naktī atgriezās Neretā, un mājas tuvumā pamanīja aizdomīgu cilvēku grupu un Lietuvā svešu reģistrētu mašīnu. Mājas saimnieks sazinājās ar savu paziņu, kurš tobrīd bija nomodā, jo pēc pēdējo mēnešu notikumiem Neretas pusē, kad no laupītājiem cietušas daudzas mājas, regulāri tiek rīkotas nakts dežūras. Vienlaikus viņi informēja arī vietējo policistu, lai aizdomīgo cilvēku grupu varētu aizturēt.

Tomēr jau pēc brīža, jūtot briesmas, aizdomīgās personas pašas metās bēgt, bet braukšana tonakt bija stipri apgrūtināta. Pa šoseju pretī bēgļiem un ķērājiem virzījās sniega tīrāmā mašīna. Neretieši piezvanīja tās vadītājam un lūdza aizšķērsot ceļu.

Aizturētajā mašīnā atrada kramplaužiem nepieciešamo aprīkojumu - laužņus un citas palīgierīces durvju, logu uzlaušanai, kā arī šaujamieročus. Aizdomīgās personas aizturēja un nogādāja Aizkraukles policijā.

Atgriežoties Neretā, vajātāji pie vairākām mājām konstatēja pēdas sniegā un pāris uzlauztu durvju slēdzeņu. Paņemt gan neko neesot paspējuši, jo iztraucēti.

Zīmīgi, ka pie tuvējām mājām ir suņi, kuri tomēr nerēja. Līdzīgi esot bijis arī iepriekš, kad apzagto māju četrkājainie sargi neesot brīdinājuši saimniekus par svešiniekiem. Iespējams, zagļi viņus iebarojuši vai citādi pievilinājuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!