Par automašīnas uzspridzināšanas organizēšanu policijas darbinieki aizturēja automašīnas īpašnieku un vēl trīs vīriešus.
Kā informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns, pagājušā gada 17.jūnijā, Rīgā, Maskavas ielā Rumbulas rajonā bija uzspridzināta automašīna "BMW 524 TD". Zem automašīnas aizmugurējās daļas bija ievietota sprāgstierīce, kuras jauda bija ekvivalenta 400 gramiem trotila. Pēc automašīnas uzspridzināšanas automašīnas īpašnieks no apdrošinātājiem saņēma apdrošināšanas prēmiju Ls 3000.

Šā gada sākumā Organizētās noziedzības un korupcijas apkarošanas biroja darbinieki par nelikumīgu narkotisko vielu iegādāšanos aizturēja 1963.gadā dzimušo Jāni R. Pēc neilga laika par uzbrukumu laupīšanas nolūkā policijas darbinieki aizturēja 1964.gadā dzimušo Edgaru R. Maijā par nelikumīgu narkotisko vielu iegādāšanos un glabāšanu tika aizturēts 1965.gadā dzimušais Armands Č.

Izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki noskaidroja, ka minētās personas pagājušā gada jūnijā uzspridzināja automašīnu "BMW". Atklājās, ka automašīnas uzspridzināšanu organizēja tās īpašnieks 1963.gadā dzimušais Balvu rajona iedzīvotājs Vasīlijs K., kurš pagājušajā nedēļā arī tika aizturēts.

Visi četri vīrieši pašlaik arestēti un atrodas cietumā. Par automašīnas uzspridzināšanu tika ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas "Par tīšu mantas bojāšanu vispārbīstamā veidā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!