Foto: DELFI

Valsts policija (VP) ir aizturējusi vairākas personas, kuras tiek turētas aizdomās par 14. aprīlī pastrādāto futbola aģenta Romāna Bezzubova slepkavību, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Policijā norādīja, ka desmit dienu laikā, nepārtraukti strādājot, VP izmeklētajā kriminālprocesā nopratināti 46 liecinieki, kā arī aptaujātas vairāk nekā 200 personas.

Ir veikta 21 kratīšana vairākās Latvijas adresēs un objektos. Tāpat vairākiem objektiem ir nozīmētas 19 kompleksas ekspertīzes, kā arī iegūts ļoti liels apjoms videoierakstu, tajā skaitā arī no videoreģistratoriem, kuri tiek rūpīgi pārbaudīti un analizēti, atzīmēja likumsargi.

Saistībā ar notikušo noziedzīgo nodarījumu šobrīd ir aizturētas un apcietinātas vairākas personas. Izmeklēšanas interesēs policijā neatklāj, cik personas aizturētas. Tajā pat laikā turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās iesaistītās personas minētā nozieguma pastrādāšanā.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā Valsts policija sadarbojas un veic informācijas apmaiņu ar Krievijas un Baltkrievijas tiesībsargājošām iestādēm, kā arī Eiropolu.

VP pateicas iedzīvotājiem, kuri ir dalījušies ar viņu rīcībā esošo informāciju, tādējādi palīdzot virzīties izmeklēšanai. Tāpat Valsts policija aicina ikvienu iedzīvotāju, kura rīcībā ir informācija, kas varētu noderēt šis lietas izmeklēšanā, sazināties ar policiju, rakstot uz e-pastu vai zvanot: kipinfo21@vp.gov.lv, 67075257.

Kriminālprocesā turpinās aktīva izmeklēšana, tādēļ šobrīd izmeklēšanas interesēs plašākus komentārus likumsargi nesniedz.

Jau vēstīts, ka kāda aculiecinieka iesūtītajā video redzams, ka Bezzubovs 14. aprīlī ar "Volkswagen Touareg" no kādas šķērsielas piebrauca krustojumam ar Gunāra Astras ielu, uz kuras to jau gaidīja "BMW X5". Tiklīdz "VW Touareg" vēlējās nogriezties uz G. Astras ielu, "BMW X5" tam aizšķērsoja ceļu un sāka šaut pa atvērto aizmugurējā pasažiera logu. Pēc brīža atvērās arī priekšējā pasažiera logs.

Drīz pēc tam "VW Touareg" vadītājs taranēja ceļu aizšķērsojušo "BMW X5" un uzsāka bēgšanu pa G. Astras ielu. Līdzi brauca arī melnais "BMW X5".

14. aprīlī notikušajā preses konferencē VP priekšnieks Armands Ruks atzīmēja, ka izmeklēšanā tiek izskatīta versija par pasūtījuma slepkavību, kā arī pieļāva, ka slepkavības izpildītāji varētu būt no ārzemēm. Tāpat viņš pieļāva, ka slepkavība varētu būt saistīta ar Bezzubova profesionālo darbību, taču atzīmēja, ka vēl ir pāragri par to spriest.

Policists arī norādīja, ka noris aktīva sadarbība ar Interpolu un kaimiņvalstu kārtības sargiem, tostarp Krievijas. "Nevajag lolot ilūzijas, ka mums nav kontakta ar Krievijas atbildīgajām iestādēm. Mēs, protams, arī attiecīgos Krievijas dienestus iesaistām, nekaitējot mūsu valsts interesēm," atzīmēja Ruks.

Viņš arī uzsvēra, ka slepkavība izdarīta apkārtējiem bīstamā veidā — izmantojot automātisko ieroci. Viņš gan aicināja iedzīvotājus nebažīties par savu drošību, jo konkrētā slepkavība bijusi mērķēta pret vienu cilvēku, nevis bijusi nejauša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!