Foto: DELFI

Aizdomās par mahinācijām SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) aizturētajiem procesa virzītājs piemērojis drošības līdzekli policijas uzraudzību, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse.

No policijas teiktā noprotams, ka aizturētajiem drošības līdzeklis neticis prasīts, tāpēc par ierobežojumiem lēmusi pati policija, kas lietā ir procesa virzītājs.

Jau vēstīts, ka aizdomās par krāpšanu RNP, sagrozot grāmatvedības datus, no uzņēmuma kontiem vairākos maksājumos aizskaitot 247 000 latu, aizturēta kāda privātpersona un augsta ranga šīs pārvaldes darbinieks.

Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturētais, visticamāk, ir RNP Finanšu pārvaldes vadītājs Jānis Kalniņš. Savukārt otrs aizturētais esot Kalniņa sievas radinieks.

Aizdomas par iespējamu līdzekļu zādzību no uzņēmuma radās, ieviešot jaunu finanšu līdzekļu plūsmas kontroles sistēmu, kā arī pateicoties RNP darbinieku vērībai, vēsta Leiškalns. Konstatējot iespējamo grāmatvedības datu falsifikāciju, kurā iesaistīti augsta līmeņa finanšu darbinieki, tika veikts neformāls finanšu audits. Tā laikā aizdomas par zādzību apstiprinājās. Informāciju par sagrozītajiem grāmatvedības datiem un visiem iespējami iesaistītajiem darbiniekiem RNP valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe iesniedza VP Ekonomikas policijas darbiniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!