Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu saistībā ar bijušās e-lietu ministres dzimšanas dienas svinību rīkošanu.
Kriminālprocess uzsākts pēc krimināllikuma panta par "valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm". Taču process uzsākts nevis pret kādu personu, bet gan par faktu, , portālu "Delfi" informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.


KNAB norāda, ka biroja praksē nav informēt par uzsāktajiem kriminālprocesiem, izņemot tos gadījumus, kad to ietvaros pieņemti nozīmīgi procesuāli lēmumi un procesuālās darbības, piemēram, aizdomās turētā statusa piemērošana, tomēr ņemot vērā, ka iesniedzējs ir publiskojis KNAB atbildi, birojs apstiprinājis šāda procesa uzsākšanu.

Vienlaikus birojs uzsver, ka kriminālprocess nav uzsākts pret personu, bet par faktu.
Patlaban secinājumi vēl nav izdarīti un lēmumi nav pieņemti. Faktiski biroja uzsāktā pārbaude turpinās citā formā, proti, kriminālprocesā, uzsvera Vitenburgs.

Jau ziņots, ka bijusī īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele demisionēja šī gada aprīli, pēc tam, kad medijos izplatījās informācija par to, ka viņas dzimšanas dienas pasākums esot ticis organizēts par valsts naudu. Atstājot amatu, ministre atteikusies no kompensācijas trīs mēnešalgu apmērā, kā arī atmaksājusi 800 latus, ko viņas vadītā sekretariāta darbinieki izlietojuši ministres dzimšanas dienas svinībām.

Savukārt bijusī Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītāja Olita Magone noliegusi, ka Gudele nav zinājusi par iecerēto pasākumu, kurā laikā par valsts naudu svinēta Gudeles dzimšanas diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!