Foto: Shutterstock

Valsts policija (VP) sākusi kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem pret bērniem sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni", portālu "Delfi" informēja VP pārstāve Zane Vaskāne.

Kā informēja policijas pārstāve, kriminālprocess nav sākts pret konkrētām personām, bet par faktu kā tādu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 17. nodaļas — noziedzīgiem nodarījumiem pret ģimeni un nepilngadīgajiem.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) ir ierosinājusi 11 administratīvās lietas pret astoņiem sociālās korekcijas izglītības iestādes "Naukšēni" darbiniekiem.

8. oktobrī Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atstādināja no darba toreizējo "Naukšēnu" direktoru Didzi Čākuru, ņemot vērā saņemto informāciju par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem.

Signāli par iespējamiem pārkāpumiem tika saņemti no "Naukšēnu" audzēkņiem, kuri norādīja uz fizisku un emocionālu vardarbību no iestādes darbiniekiem un pedagogiem.

Arī Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" rudenī pētīja problēmas sociālās korekcijas izglītības iestādē.

Pēc tam, kad izskanēja ziņas par iespējamajiem bērnu tiesību pārkāpumiem "Naukšēnos", izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) norādīja, ka neatbalsta sociālās korekcijas iestādes slēgšanu.

"Naukšēnu" darbības mērķis ir nodrošināt izglītības ieguvi, sniegt zināšanas un prasmes, kas audzēkņiem nepieciešamas pastāvīgai dzīvei sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!