Foto: Shutterstock

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par iespējamu cietsirdīgu apiešanos ar bērniem Daugavpils ģimenes mājā "Pīlādzis".

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē informēja, ka 27. jūlijā Daugavpils iecirknis saņēma informāciju no Daugavpils pilsētas bāriņtiesas par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem "Pīlādzī".

Pamatojoties uz saņemto informāciju, policijā sākta resoriskā pārbaude. 13.septembrī pārbaudes materiāli pārsūtīti Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijai tālākai izskatīšanai par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem.

Savukārt 21. septembrī, izskatot saņemto Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas atzinumu par iespējamiem bērnu tiesību pārkāpumiem, Daugavpils iecirknī sākts kriminālprocess par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo.

Patlaban notiek izmeklēšana un visu apstākļu noskaidrošana.

Jau ziņots, ka Daugavpils ģimenes mājā "Pīlādzis", kur, pēc neoficiālas informācijas, notikusi vardarbība pret bērniem, atstādināti divi darbinieki, šonedēļ informēja Daugavpils Bāriņtiesas vadītāja Elita Praņevska.

Saistībā ar atklātajiem pārkāpumiem Daugavpils dome, slēgtā sēdē izskatot darba grupas sagatavoto ziņojumu, atlaidusi Daugavpils Sociālā dienesta vadītāju Līviju Drozdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!