Liepājā kāds vīrietis ar nazi piedraudējis ratiņkrēslā sēdošam vīrietim. Kad cits kungs centies ratiņkrēslā sēdošo aizstāvēt, draudētājs viņu sadūris krūškurvī.

Kā liecina sākotnējā informācija, piektdien, 11. jūnijā, Liepājā neilgi pirms pusnakts kāds vīrietis autobusa pieturā draudējis ar nazi vīrietim ratiņkrēslā.

Turpat esošais vīrietis centās aizstāvēt ratiņkrēslā esošo, kā rezultātā, uzbrucējs pavērsis nazi pret viņu, iedurot vīrietim krūškurvī.

Pateicoties aculiecinieku palīdzībai, policija nekavējoties aizturēja slepkavu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Madara Šeršņova.

Notikušo apstiprina arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests – mediķi 11. jūnijā pulksten 23.34 divu brigāžu sastāvā devās izsaukumu Liepājā Lielajā ielā.

Sākotnējā informācija liecināja, ka varētu būt vairāki cietušie, taču, ierodoties notikuma vietā mediķi konstatēja viena cilvēka nāvi, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Policijā par notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavību.

Notikumu redzēja divi aculiecinieki, no kuriem viens piesteidzās pie cietušā sniegt palīdzību, taču diemžēl cietušais turpat nomira, taču otrs aculiecinieks steidzās pakaļ uzbrucējam, viņu panāca un nogāza zemē. Likumsargi tajā brīdī brauca garām notikuma vietai un, redzot notikušo, aizturēja uzbrucēju.

Aizturētais jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par noziedzīgiem nodarījumiem, kuri vērsti pret personas dzīvību un veselību, un no ieslodzījuma vietas atbrīvojies pagājušajā gadā. Svētdien VP lūdza tiesu vīrietim piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu, kas ir stājies spēkā. Policija turpina izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu (slepkavību), soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!