Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Pāvels Sondors uzsācis kriminālvajāšanu pret seksuāli izmantotās piecgadīgās meitenītes tēvu, pret kuru maija beigās lietu izbeidza iepriekšējais lietas prokurors, kurš tai nesaskatīja pietiekamu pamatu.
Kā raksta laikraksts "Neatkarīgā", Sondors stāstījis, ka pēc tam, kad lieta par piecgadīgās meitenītes seksuālu izmantošanu nonāca viņa rokās, pieticis vien iepazīties ar to, lai saprastu, ka ir pietiekams pamats uzrādīt apsūdzību meitenītes tēvam un uzsākt pret viņu kriminālvajāšanu.

"Katrs prokurors pierādījumus vērtē, izejot no sava redzes punkta. Es nedomāju, ka lietas iepriekšējā prokurora Ulda Grausa rīcība būtu ļoti nepareiza - viņš lēma tā, kā saskatīja par pareizu," sacījis Sondors.

Kā ziņots, piecgadīgās meitenītes mamma Sandra bija sašutusi, kad pēc gandrīz gadu ilgas pirmstiesas izmeklēšanas prokurors Grauss nolēma izbeigt lietu par viņas meitas seksuālu izmantošanu, uzskatot, ka nav iespējams pierādīt, kādā tieši veidā tēvs, iespējams, veicis seksuālu vardarbību ar savu bērnu.

Zemgales tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Pāvils Cvetkovs pēc šī prokurora lēmuma sniedza savu atzinumu un nodeva lietu citam prokuroram, tās izmeklēšana atsākusies.

Sondors skaidrojis, ka tagad viņam vēl esot jāpārliecinās par dažām neskaidrībām lietā, un, iespējams, jau pēc mēneša, pusotra lieta varētu tikt nodota tiesai.

Šobrīd apsūdzētajam meitenītes tēvam kā drošības līdzeklis noteikta policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!